Huis verkopen tips

Het verkopen van een huis kan stressvol zijn, maar als je in een serieuze tijd verkeert zoals nu, kan het zelfs nog zenuwslopender zijn. Of u nu snel moet verkopen voor een nieuwe baan, om financiële redenen of vanwege een persoonlijke situatie, er zijn een paar tactieken die u kunt gebruiken om de verkoopbaarheid van uw huis te vergroten, uw tijd op de markt te verkorten en sterke aanbiedingen aan te trekken. Hier leest u hoe u snel een huis kunt verkopen.

Schoonmaken en opruimen

Er zijn veel strategieën om een ​​huis snel te verkopen, maar als u weinig tijd heeft, is een absolute must om het interieur van uw huis aantrekkelijk te maken voor zoveel mogelijk kopers. Koop een opslagruimte en berg alle extra spullen of grote meubels op die ervoor zorgen dat kamers er vol, klein of rommelig uitzien. Organiseer de kasten. Kopers zijn op zoek naar opslagruimte, dus ze gaan zeker gluren in kasten, opslagruimtes en bergingen. Stop geen extra spullen in kasten – laat voldoende ruimte over om de indruk te wekken dat het huis voldoende opslagruimte heeft. Immers, 64 procent van de kopers die werden ondervraagd zei dat ruime opslag extreem of heel belangrijk was. Persoonlijke bezittingen, zoals familiefoto’s, souvenirs en religieuze voorwerpen, leiden kopers af en zorgen ervoor dat ze zich niet voorstellen dat ze in huis wonen. Reinig elke kamer van het huis grondig, inclusief plinten, keukenkasten, badkamertegels en tapijten. Overweeg om een ​​paar professionals in te schakelen, wanneer u weinig tijd heeft.

Kies een verkoopstrategie

Bij het beslissen hoe u uw huis wilt adverteren, zijn er twee conventionele verkoopopties – verkopen door de eigenaar of met een makelaar – en een paar alternatieven.

Verkoop door eigenaar

Een van de grote voordelen van alleen verkopen is dat u op de commissie bespaart (u bespaart de gemiddelde 3 procent die u aan uw eigen makelaar zou betalen, maar u moet nog steeds 3 procent aan de makelaar van de koper betalen). Maar als u zelf snel wilt verkopen, moet u bereid zijn om als een professional te onderhandelen. Wees bereid om te onderhandelen over tijdlijnen, jongleren met contractpapier en een advocaat te raadplegen om ervoor te zorgen dat alle formulieren correct zijn ingevuld. Het kennen van de ins en outs van het proces is vooral belangrijk als u uw huis snel moet verkopen.

Huur een makelaar in

Het voordeel van het inhuren van een professionele makelaar is dat ze weten wat er nodig is om een ​​huis snel verkocht te krijgen bij jou in de buurt. Ze stroomlijnen zaken als contractvoorbereiding, onderhandelingen, ondertekening en afsluiting. U moet ze natuurlijk een commissie betalen voor hun diensten.

Prijs om te verkopen

Volgens 21 procent van de verkopers was hun grootste uitdaging om binnen het gewenste tijdsbestek te verkopen. Zelfs als u verkoopt op een verkopersmarkt, waar veel kopers strijden om minder huizen, is een snelle verkoop van uw huis geen garantie. Een ding dat uw verkoopproces echt kan versnellen, is uw huis concurrerend te prijzen. Te hoge prijzen leiden tot meer tijd op de markt en uiteindelijk kunt u uiteindelijk toch voor die lagere prijs verkopen – het duurt alleen langer voordat u er bent. Misschien wilt u uw huis iets lager prijzen dan vergelijkbare huizen in uw omgeving om de rente op te wekken en een biedingsoorlog te veroorzaken. De effectiviteit van deze strategie hangt af van de staat van uw lokale vastgoedmarkt en hoe huizen in uw regio worden verkocht. Wanneer u een prijs vaststelt, wilt u misschien ook rekening houden met de prijspunten waarnaar de meeste kopers in uw regio zoeken. Als u uw huis bijvoorbeeld voor €399.000 vermeldt, wordt het weergegeven in zoekresultaten voor iedereen die op zoek is naar een huis onder de €400.000. Maar prijs het voor slechts €405.000 en het zal nooit in hun zoekresultaten verschijnen.

Overweeg verkoopprikkels

Als u weet dat uw huis een moeilijke verkoop zal worden, hetzij vanwege een ongebruikelijke functie of omdat u op een trage markt verkoopt, kan het soms de moeite waard zijn om potentiële kopers te stimuleren om de deal beter te maken. Voorbeelden zijn onder meer vooraf herstel- of verbeteringskredieten, het betalen van de sluitingskosten van de koper of het aanbieden van zaken als apparaten, die niet altijd bij een verkoop inbegrepen zijn.

Voer eventuele snelle reparaties uit

Hoewel u geen tijd heeft voor ingrijpende renovaties, is het toch belangrijk om voor eenvoudige oplossingen te zorgen die potentiële kopers zouden kunnen afschrikken:

 • Repareer plekken waar verf is afgepeld of gekrast.
 • Los losse tegels op.
 • Repareer losse deurgrepen.
 • Draai lekkende kranen vast.
 • Misschien wilt u ook investeren in een paar kleine upgrades die uw huis beter laten zien:
 • Breng binnenin een nieuwe verflaag aan.
 • Installeer nieuwe hardware op keuken- en badkamerkasten.
 • Vervang oude of verouderde verlichtingsarmaturen.
 • Koop bijpassende (nieuwere) apparaten.

Creëer aantrekkingskracht

De buitenkant van uw huis is de eerste persoonlijke glimp die potentiële kopers van uw huis zullen zien, dus het is belangrijk dat het er uitnodigend, goed onderhouden en netjes uitziet. Hier zijn enkele tips om uw huis sneller aantrekkelijker te maken. En als snelheid cruciaal is, overweeg dan om een ​​professionele tuinarchitect in te huren om deze taken snel uit te voeren:

 • Snoei heggen, struiken en overwoekerde boomtakken.
 • Maak looppaden en paden vrij.
 • Maak ramen en deurknoppen schoon.
 • Veeg spinnenwebben en puin weg van de veranda.
 • Vervang kapotte lampen of brievenbussen.
 • Verf de voordeur.
 • Plant bloemen.

Huur een professionele fotograaf in

Het lijkt misschien sneller (en goedkoper) om een ​​paar foto’s van uw huis op uw telefoon te maken, maar foto’s met een slechte vermelding kunnen ervoor zorgen dat uw huis langer op de markt blijft. In feite zei maar liefst 77 procent van de recente kopers dat het bekijken van professionele foto’s buitengewoon, zeer of enigszins belangrijk was voor hun beslissing om een ​​huis te kopen. Professionele vastgoedfoto’s kosten slechts een paar honderd euro en als u een full-service makelaar gebruikt, kunnen ze de foto’s zelfs opnemen als onderdeel van hun diensten. Controleer of uw agent of fotograaf een virtuele 3D-rondleiding door het huis aanbiedt. Ze zijn snel in het vastleggen en verbeteren van weergaven. Zorg ervoor dat uw huis voldoende licht heeft voordat u foto’s maakt. Open de jaloezieën, vervang oude gloeilampen of werk armaturen bij en laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen.